Passie voor fotografie, computer- en internettechniek

Even voorstellen: wij zijn Tom Sanders en Paulette Kreté, drijvende krachten achter XYZ-Imaging. In 2011 begonnen wij aan ons avontuur: de bouw van onze studio voor 360-graden-3D fotografie. Alhoewel we deze fototechniek niet zelf uitgevonden hebben, zijn we wel de enigen die deze techniek opgeschaald en geschikt gemaakt hebben voor commercieel gebruik. Daar was een behoorlijke dosis passie, kennis en doorzettingsvermogen voor nodig. Op 5 oktober 2012 werd onze studio officieel geopend.

Konden we in het begin voorwerpen tot ongeveer 3,5 meter doorsnede fotograferen, inmiddels is dat 6 meter geworden.
Auto's - klassiekers, race- en rallywagens - vormen een groot deel van de door ons in 3D vastgelegde zaken, maar ook fabrikanten van machines en consumentenapparaten hebben inmiddels de weg naar ons gevonden. Daarnaast begroeten we met grote regelmaat kunstenaars en designers in onze studio.

Tom Sanders combineert zijn achtergrond in vormgeving en fotografie met zijn specialistische kennis van automatisering en internet. Als geen ander is hij expert op het gebied van ‘beweegbare’ foto’s.
Hij is niet alleen op zoek gegaan naar de grenzen van de fotografie maar heeft deze ook dusdanig verlegd dat er een heel nieuwe manier van fotograferen is ontstaan: de 360-graden-3D fotografie van grote objecten.
Zijn kennis en ervaring zijn niet uit een boekje te leren. Tom wil graag zijn expertise delen met iedereen die vragen heeft op zijn gebied.

Paulette Kreté heeft jarenlang bedrijven begeleid en commerciële trajecten opgezet als adviseur en projectleider in het tecnhisch Middelbaar Beroepsonderwijs en Volwasseneneducatie. Bedrijven ondersteunen om beter te worden is haar passie. Ze is gedreven om een uitdaging tot een goed einde te brengen. Kernwoorden: open en eerlijk.

XYZ-Imaging beschouwt ze als hèt project waarin alle expertise van haarzelf en haar partner bij elkaar komen. Haar doel: samen oud worden, zowel zakelijk als privé.

Het gepassioneerde team van XYZ-Imaging bestaat verder uit:

Jaap van den Dries, onze gedreven software- en electronica specialist 

Ton van der Steen, onze bevlogen industrieel vormgever 

En een mooi aantal freelancers en bedrijven waar we altijd van op aan kunnen.

De meest gestelde vraag van de afgelopen jaren: "Hoe zijn jullie op het idee gekomen?".
Dat leest u hier.

Koploper

Met de ontwikkeling van de beweegbare 3D-foto zijn we koploper op het gebied van digitale productpresentatie. Om deze positie in de toekomst te behouden zoeken we steeds de grenzen van de fotografie op en proberen we die te verleggen. Innovatie is bij ons dan ook een continue proces. Zo leggen we op dit moment de laatste hand aan een computergestuurde studioverlichting om spiegelingsvrije opnames van hoogglans voorwerpen te kunnen maken. Een ander project is een low-cost 3D scanmogelijkheid om van de objecten die we in 3D fotograferen, tegelijkertijd een 3D model te maken voor bijvoorbeeld 3D printen of real-life voorwerpen in computergames.

Advisering en studiobouw

De combinatie van onze specifieke kennis op het gebied van fotografische, automatisering en internettechniek, is uniek. In 2014 kwamen de eerste vragen om advies van bedrijven die hun productfotografie in eigen hand wilden gaan nemen. De vragen om advies  lagen hoofzakelijk bij Autofotografie voor internetgebruik.

Deze adviserende taak groeide uit tot onze tweede hoofdactiviteit: het bouwen van fotostudio's met draaiplateau.

In april 2017 hebben we de eerste Ferrari-onder-de-SmartStudio's opgeleverd. In deze fotostudio worden naast gewone foto's ook 360graden en zelfs 360 graden3D foto's van auto's automatisch gemaakt. We hebben van het bouwproces drie 2-minutenfilmpjes gemaakt.

Fascinatie voor techniek

Onze affiniteit met techniek proberen we ook in te brengen in het technisch onderwijs.
We stellen onze studio regelmatig ter beschikking aan studententeams uit de MBO, HBO en universitaire omgeving.

Zo proberen we met het maken van een interactieve presentatie een steentje bij te dragen aan de publiciteit en de promotie rondom hun projecten. 
Deze zijn voor ons altijd een bron van inspiratie en we werken met bijzonder veel plezier samen met de studenten. Daar blijven we zelf jong van geest bij.

Enkele projecten die we op deze wijze sponsoren: University Racing Eindhoven, Solar Team Eindhoven, Human Power Team TU Delft en het Techno Challenge project voor het MBO.