De 10 meest gemaakte fouten bij autofotografie – deel 1

Internetverkoop in de autobranche staat of valt met goede foto's

"Kijken, kijken, niet kopen" wordt "Eerst online kijken, dan offline kopen"

De presentatie van uw auto’s op uw website moet vertrouwen wekken. Zoveel vertrouwen dat uw bezoeker naar uw zaak komt, en niet naar uw concurrent. Hij wil de auto live zien waar hij hebberig van is geworden op internet.

Dat wilt u toch bereiken?!

U doet van alles om de kwaliteit van de presentatie van uw auto’s op internet zo goed mogelijk te krijgen. Maar werkt het wel?

De kans is groot dat u niet tevreden bent over uw fotografie. Dat is niet vreemd want er kan veel misgaan bij autofotografie. Een auto is een van de meest complexe objecten om te fotograferen.

Een paar kenmerken veroorzaken die complexiteit:
een auto is groot,
 reflecterend door de lak en/of het chroom
moeilijk te manoeuvreren.

 Wij hebben voor u op een rijtje gezet welke fouten er zoal gemaakt worden: de top 10 van meest gemaakte fouten bij autofotografie.

En de foto's? Die kwamen we echt op verkoopplatforms tegen....

1. Ontsierende  spiegelingen

Felle zon, lampen in het plafond, kunstlicht en flitslampen veroorzaken ontsierende spiegelingen in de lak en ruiten van de auto. Deze spiegelingen van de ramen overheersen het beeld van de auto.

 

2. Storende reflecties van de omgeving

Rommel, gebouwen, struiken, bomen, auto’s en meubilair zijn storend zichtbaar in de lak of in het chroom. De fotograaf zelf vaak ook.

 

3. Onaantrekkelijke omgeving

Containers, muren, schuttingen, delen van andere auto’s, plassen regenwater, deuren, bestrating, tegelvloeren en vloerbedekking  zijn hinderlijk zichtbaar op de foto en leiden de aandacht van de auto af.

 

4. Storende elementen in achtergrond

Het menselijk oog richt zich bij voorkeur op hoge contrasten. De twee palen in de achtergrond vormen het hoogste contrast in deze foto. De aandacht gaat niet naar de auto.

 

5. Lelijke schaduwen

Fel zonlicht en felle lampen vormen harde schaduwen. Schaduwen van gebouwen of dichtbij staande objecten zorgen voor een onrustig beeld. De storende schaduw op de voorgrond suggereert een afgrond.

 


In deze eerste serie noemden we 5 omgevingsfactoren en hun effecten op autofoto's.  

Houdt uw eigen foto’s eens tegen het licht van deze opsomming.

Wat herkent u in uw situatie? Zijn er omgevingsfactoren die u kunt vermijden?

Tip: Zorg dat u onder beheersbare omstandigheden foto’s maakt van uw auto’s. Dus altijd binnen in plaats van buiten.

Bekijk alvast hoe het ook kan

 

In ons volgende bericht delen we graag met u de tweede serie van 5 fouten. Deze liggen op het gebied van kennis van fotografie.

                                                                http://www.xyz-imaging.com

 

 

 

Tom Sanders

 

 

 

Paulette Kreté

Geplaatst in Geen onderdeel van een categorie | Reacties uitgeschakeld voor De 10 meest gemaakte fouten bij autofotografie – deel 1