We hebben ze voor u op een rijtje gezet: de 10 meest gemaakte fouten bij autofotografie.

 

 

1.   Ontsierende spiegelingen
Felle zon, lampen in het plafond, kunstlicht en flitslampen veroorzaken ontsierende spiegelingen in de lak en ruiten van de auto.

2.   Storende reflecties van de omgeving
Rommel, gebouwen, struiken, bomen, andere auto’s en meubilair zijn storend zichtbaar in de lak of in het chroom. De fotograaf zelf vaak ook.

3.   Onaantrekkelijke omgevingselementen
Containers, muren, schuttingen, delen van andere auto’s, plassen regenwater, deuren, bestrating, tegelvloeren en vloerbedekking zijn hinderlijk zichtbaar op de foto en leiden de aandacht van de auto af.

4.   Wisselende storende achtergronden
De fotograaf maakt opnamen rondom de auto. Bij elke foto komt een andere achtergrond in beeld en dus ook andere storende elementen

5.   Lelijke schaduwen
Fel zonlicht vormt harde schaduwen. Schaduwen van gebouwen of dichtbij staande objecten zorgen voor een onrustig beeld. Tegenlicht laat details verloren gaan. Donkere wolken in de achtergrond maken ook de auto onaantrekkelijk.

6.   Verkeerd cameragebruik
Verkeerd hanteren van de camera levert bewogen of onscherpe foto’s op.

7.   Kleur klopt niet
Onder- of overbelichting zorgt voor afwijkende kleuren. Weerkaatsing van de kleuren van de vloerbedekking of wanden beïnvloedt de kleur van de auto negatief.

8.   Vreemde vervorming
Door een verkeerd gekozen camerastandpunt (te weinig afstand, te hoog of te laag), ontstaat een vreemd perspectief. De auto wordt ergerlijk vervormd afgebeeld.

9.   Onevenwichtige vlakverdeling
Een verkeerde vlakverdeling zorgt voor een onaantrekkelijke presentatie. Er is teveel of te weinig ruimte om de auto heen. Er staat teveel op de foto.

10.  Verkopers zijn geen fotografen
Personeel fotografeert met de beste bedoelingen. Maar zelfs de beste verkoper kan nog niet vanzelfsprekend goed fotograferen.

Herkent u de bovengenoemde fouten in deze recente autofoto's op internet?

"autofotografie met draaiplateau"
Dit bericht is geplaatst in Autofotografie met de tags , , . Bookmark de permalink.